انواع مختلف رويكرد و عملكرد / Types of Approachment & Action

ساخت وبلاگ

 انواع مختلف رويكرد و عملكرد / Types of Approachment & Action

 

ارزيابى مقدماتى/Elementary Assessment 

 

تعريف: "انجام يك ارزيابى دقيق و بسيط از محيط واقعه/حادثه و شرايط جانبى آن پيش از ارائه ارزيابى بيمار/مصدوم/مغروق".

 

هدف كاربردى: "ارزيابى چگونگى وضعيت محيط و شرايط جانبى آن پيش از آغاز امداد رسانى به فرد".

 

فرايند انجام ارزيابى مقدماتى اصولا به دو روش انجام ميپذيرد :

١- ارزيابى مقدماتى مواجه اى 

٢- ارزيابى مقدماتى مراجعه اى

 

ارزيابى مقدماتى مواجه اى :

اگر منجى/امدادگر خود شخصاً شاهد و ناظر وقوع واقعه/حادثه بوده و يا خود شخصاً به محيط و منطقه وقوع واقعه/حادثه ورود نمايد به آن "ارزيابى مقدماتى مواجه اى" گفته ميشود. بعبارت ساده تر در چنين وضعيتى منجى/امدادگر خود شخصاً با واقعه/حادثه مواجه شده و يا شخصاً شاهد وقوع واقعه/حادثه بوده است.

 

ارزيابى مقدماتى مراجعه اى :

اگر بيمار/مصدوم  شخصاً به منجى/امدادگر رجوع نموده و يا شخصى به منجى/امدادگر مراجعه نموده و گزارش وقوع واقعه/حادثه را به وى اطلاع رسانى نمايد به آن "ارزيابى مقدماتى مراجعه اى" گفته ميشود. بعبارت ساده تر در چنين وضعيتى منجى/ امدادگر با مراجعه بيمار/مصدوم با مراجعه فردى از وقوع واقعه/حادثه آگاه گرديده و مطلع ميشود.

 

 

ارزيابى اوليه/ Primary Survey

 

تعريف: "انجام يك ارزيابى فورى و دقيق از مواردى كه وجود آنها ميتواند منجر به وخامت حال و يا مرگ سريع فرد گردد".

 

هدف كاربردى: "تشخيص فورى و چاره جويى سريع براى جلوگيرى از مرگ و يا وخيم تر شدن وضعيت فرد".

 

فرايند انجام ارزيابى اوليه به دو روش به انجام ميپذيرد:

١- ارزيابى اوليه عملى 

٢- ارزيابى اوليه عينى

 

ارزيابى اوليه عملى : 

اين نوع از ارزيابى براى افراد بيهوش و يا با كاهش سطح هوشيارى مورد استفاده قرار ميگيرد. بعبارت ساده تر بدليل اينكه فرد بيهوش و يا با كاهش سطح هوشيارى روبرو است منجى/امدادگر بصورت عملى به ارزيابى بخشهاى مرتبط با ارزيابى اوليه  ميپردازد. بنابراين بدليل اينكه در اين فرايند از طريق اقدام به عمل به ارزيابى اوليه از بيمار/مصدوم/مغروق ميپردازد به آن "ارزيابى اوليه عملى" گفته ميشود.

 

ارزيابى اوليه عينى :

اين نوع از ارزيابى براى افراد كاملا بهوش و هوشيار مورد استفاده قرار ميگيرد. بعبارت ساده تر بدليل اينكه فرد كاملا بهوش و هوشيار ميباشد منجى/امدادگر نيازى به استفاده از ارزيابى اوليه عملى نداشته و با انجام مشاهده ميتواند به بررسى بخشهاى ارزيابى اوليه اقدام نمايد. با توجه به اينكه در اين فرايند منجى/امدادگر بصورت عينى و از طريق مشاهده به ارزيابى اوليه از بيمار/مصدوم ميپردازد به آن "ارزيابى اوليه عينى" گفته ميشود.

 

 

ارزيابى ثانويه/Secondary Survey

 

تعريف: "انجام يك ارزيابى جامع و دقيق از تمامى مواردى كه امكان و ادامه آنها ميتواند وضعيت سلامتى فرد را با اشكال و اختلال مواجه نمايد". 

 

هدف كاربردى : "تشخيص ، تعيين و چاره جويى براى مواردى كه امكان و ادامه آنها سلامت فرد را با اختلال و اشكال مواجه مينمايند".

 

فرايند انجام ارزيابى ثانويه به دو روش به انجام ميپذيرد:

١- ارزيابى ثانويه فراگير

٢- ارزيابى ثانويه فورى

 

ارزيابى ثانويه فراگير :

اگر وضعيت فرد به گونه اى باشد كه براى ادامه درمان و دريافت خدمات پزشكى نيازمند ارجاع به پزشك ، اعزام به درمانگاه و يا انتقال به بيمارستان باشد منجى/امدادگر بايد تمامى موارد ارزيابى ثانويه بطور فراگير بررسى و ثبت نمايد تا بيمار/مصدوم/مغروق با اطلاعات فراگير و جامع به پزشك ارجاع ، درمانگاه اعزام و يا بيمارستان انتقال يابد. بدليل اينكه در اين نوع از ارزيابى ثانويه  منجى/امدادگر بصورت جامع به بررسى بخشهاى ارزيابى ثانويه ميپردازد به آن "ارزيابى ثانويه فراگير" گفته ميشود.

 

ارزيابى ثانويه فورى :

اگر وضعيت فرد به گونه اى باشد كه منتهى به ترخيص سرپايى وى شده و يا با ارائه خدمات كمكهاى اوليه ابتدايى ، جزيى و محدود به ترخيص سرپايى و سريع فرد منتهى گردد منجى/امدادگر نيازى به انجام ارزيابى ثانويه جامع نداشته و بايد از ارزيابى ثانويه فورى بهره گيرى نمايد. در اين وضعيت چون منجى/امدادگر فقط بطور فورى و كوتاه و همچنين با ثبت مختصر به انجام ارزيابى ثانويه ميپردازد به آن "ارزيابى ثانويه فورى" گفته ميشود.

 

 

مراقبتهاى تكميلى/Continual Care 

 

تعريف: "انجام خدمات كمكهاى اوليه تا انتهاى فرايند امدادرسانى به فرد تا اتمام سرنوشت فرد بر اساس نيازهاى مورد نياز وى". 

 

هدف كاربردى: "ارائه خدمات تكميل كننده در فرايند كمكهاى اوليه تا ترخيص سرپايى ، ارجاع به پزشك ، اعزام به درمانگاه و يا انتقال به بيمارستان".

 

فرايند مراقبتهاى تكميلى اصولا به دو روش انجام ميپذيرد:

١- مراقبتهاى تكميلى كامل

٢- مراقبتهاى تكميلى كافى

 

مراقبتهاى تكميلى كامل :

اگر فرد بيهوش و يا با كاهش سطح هوشيارى روبرو باشد منجى/امدادگر بايد براى وى از روش مراقبتهاى تكميلى كامل استفاده نمايد. بعبارت ساده تر در انجام اين بخش منجى/امدادگر تمامى مراحل موجود در مراقبتهاى تكميلى را بترتيب و بطور كامل به انجام ميرساند و به همين دليل به آن "مراقبتهاى تكميلى كامل" گفته ميشود. 

 

مراقبتهاى تكميلى كافى :

اگر فرد بهوش و كاملا هوشيار با ترخيص سرپايى و يا حداكثر به ارجاع به پزشك منتهى گردد منجى/امدادگر بايد از روش "مراقبتهاى تكميلى كافى" بهره گيرى مينمايد. بعبارت ساده تر در طى اين فرايند منجى/امدادگر فقط به اندازه كافى و به ميزان كفايت اقدام به انجام بخشهاى مراقبتهاى تكميلى كافى مينمايد.

 

 

ملاحظات پايانى/Final Considerations

 

تعريف: "انجام و اتمام بهينه تمامى مواردى كه بايستى در انتها و اتمام يك وضعيت اورژانسى به انجام رسد".

 

هدف كاربردى: " انجام بهينه و اتمام تمامى مواردى كه بايستى در انتهاى يك وضعيت اورژانسى بطور كامل به انجام رسيده بنحوى كه انجام آن خاتمه به فرايند وضعيت اورژانسى منتهى گردد". 

 

فرايند ملاحظات پايانى به دو روش انجام ميپذيرد:

١- ملاحظات پايانى تحقيقى

٢- ملاحظات پايانى تقريبى

 

ملاحظات پايانى تحقيقى :

اگر منجى/امدادگر نياز داشته باشد كه تمام موارد ملاحظات پايانى را به تحقيق و بطور دقيق و كامل به انجام رساند به آن "ملاحظات پايانى تحقيقى" گفته ميشود. به عبارت ساده تر در طى اين فرايند منجى/امدادگر با دقت بسيار بالا و بطور كامل به انجام بخشهاى ملاحظات پايانى ميپردازد. ملاحظات پايانى تحقيقى اصولا براى تمامى وضعيتهايى كه فرد به مركز درمان اعزام و يا به بيمارستان انتقال مى يابد مورد استفاده قرار ميگيرد.

 

ملاحظات پايانى تقريبى :

اگر منجى/امدادگر نيازى به انجام دقيق و كامل تمام موارد ملاحظات پايانى نداشته باشد به آن "ملاحظات پايانى تقريبى" گفته ميشود. به عبارت روشن تر در طى اين فرايند منجى/امدادگر تقريباً و فقط به اندازه كافى و مورد نياز به انجام بخشهاى ملاحظات پايانى ميپردازد. ملاحظات پايانى تقريبى عموماً براى تمامى وضعيتهايى كه منجر به ترخيص سرپايى فرد گرديده و يا حداكثر به ارجاع به پزشك منتهى ميگردد استفاده ميشود.

 

مهارتهاى نجات / كثيرمعلم / آموزشى / امداد در اماكن آبى

مهارتهای نجات / Rescue Skills...
ما را در سایت مهارتهای نجات / Rescue Skills دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rescueskillsa بازدید : 76 تاريخ : سه شنبه 21 شهريور 1396 ساعت: 23:11